Největší modrý diamant šel do dražby. K mání jsou i šperky Audrey Hepburnové

Opravdový zázrak přírody, tak experti mluví o největším modrém diamantu na světě. Podle znalců je absolutně bezchybný. "Je to největší modrý diamant na světě, jaký byl kdy nabízen v aukci. Jedná se o briliantový brus. Jeho hruškovitý tvar je zcela neupravený," popsal znalec šperků Max Fawcett.

Diamant je vsazený do prstenu a doplňují ho ještě dva průhledné drahé kameny. Pokud nosíte prsteny velikosti 55, padl by vám jako ulitý. Rozhodně ovšem není pro každého, slavná aukční síň odhaduje, že by se mohl prodat v přepočtu až za 897 milionů korun.

[chooze:article;value:506847]

Ženevský týden luxusu toho ale nabízí mnohem víc. Například hodinky jedné z nejluxusnějších světových značek, které patřily Marlonu Brandovi. Slavný herec je v roce 1995 daroval své dceři a teď jsou v aukci. Očekává se, že se prodají za asi 30 až 50 milionů korun. "Víme, že patřily Marlonu Brandovi, protože na hodinkách je vyryté jeho jméno. Navíc se k tomu váže historka, kdy pan Brando natáčel jeden ze svých filmů a štáb se bál, že na sebe hodinky strhnou pozornost. Takže mu řekli, ať si je raději sundá," sdělil znalec aukční síně Eli Fayon.

Milovníky filmového světa by mohl zaujmout i šperk, který nosila slavná herečka Audrey Hepburnová při natáčení filmu Prázdniny v Římě. Jedná se o diamantový náhrdelník doplněný perlami a safírem. A aukční síň přidá ještě portrét, který herečka vlastnoručně podepsala.

Další položkou v aukci, která přitahuje obrovskou pozornost, je diamantový náhrdelník a čelenka. Pochází z roku 1955 a znalci odhadují, že by se tyto šperky mohly vydražit v přepočtu až za 16 milionů korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.