Moderní bydlení

Největší pekárna na Vysočině končí. O práci přijde přes 200 lidí

Pečivo se tam peče už od roku 1952. Po revoluci se jihlavská pekárna dostala do soukromých rukou a stejní majitelé teď po 33 letech provoz zavřou. "Děje se to z ekonomických důvodů, protože provoz už není rentabilní," sdělil předseda představenstva jihlavské společnosti Lapek, a. s., Tomáš Křemen.

Můžou za to především vysoké ceny energií a celkově složitá situace na trhu. Hromadné propouštění se týká celkem 215 zaměstnanců pekárny, a to hlavně z výroby.

[chooze:article;value:568962]

​Ti teď dostávají výpovědi, řada z nich má strach, co bude dál. Úřad práce čeká nápor. "Úřad práce je o všem informován," poznamenal Tomáš Křemen. "Není to pro nás příjemná situace, vůbec nevím, co budu dělat," svěřil se jeden ze zaměstnanců pekárny. 

Výrobní část pekárny se uzavře s koncem letošního roku. Její distribuční část – zhruba desítku prodejen v Jihlavě, Třebíči nebo Telči – poté převezme konkurence. "Externí trh začne obsluhovat konkurenční pekárna," upřesnil Křemen.

Část zaměstnanců by snad mohla získat práci právě u společnosti, která současné prodejny převezme, nebo u dalších firem v potravinářském průmyslu na Vysočině.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.