Největší podvod s řidičáky rozplétá soud. V kauze figurují i známá jména

Přes 700 lidí podle žalobce podplatilo autoškolu. Peníze pak měly putovat dvěma zkušebním komisařům, ti pak žákům pomáhali se závěrečnými zkouškami, některým je sami vyplňovali.

Autoškoly měla uplácet i známá jména. Například právě syn herce Martina Dejdara, asistent trenéra fotbalistů Slavie Zdeněk Houštecký nebo hudebník Markus Tran. Někteří žadatelé to zkoušeli oficiálně, ale příliš úspěšní nebyli.

[chooze:article;value:519279]

"Ty jejich výsledky tam byly tristní. Tam jsou lidé, kteří opakovaně šli na test a složili ho v rozmezí 15 až 20 bodů, přičemž 43 bodů je minimum, aby člověk uspěl," popsal státní zástupce Lukáš Otipka.

Martin Dejdar na žádost o zprostředkování kontaktu s jeho synem reagoval textovou zprávou. Fotbalový trenér Zdeněk Houštecký leží v nemocnici. Podle mluvčího Slavie se vyjádří příští týden. "On je po operaci kyčle, nemůže ani chodit. Já to zkusím zjistit začátkem týdne," sdělil mluvčí Slavia Praha Michal Býček.

Podle zpráv z médií to vypadá, že Houštecký navíc o podplacený řidičák přišel. Měl zákaz řízení, přesto ho letos v dubnu zastavila policie při řízení auta. Hudebník Markus Tran, bývalý partner Ewy Farné, zase nezvedal telefon.

O řidičáky by postupně mohlo přijít všech více než 700 lidí, policie jejich údaje předala přestupkovým komisím. Samotné vyšetřování trvalo přes dva roky. Obviněno je šest lidí, pět zástupců autoškol a jeden komisař. Druhý během vyšetřování zemřel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.