Největší protest studentů byl v Praze. Ministrovi školství předali požadavky

Studenti, učitelé a spousta dalších v pondělí protestovali v ulicích Prahy proti špatnému financování školství. "Záleží nám na tom, aby naši učitelé a nepedagogičtí pracovníci měli podmínky, za kterých se jim dobře pracuje, a proto jsme se rozhodli podpořit tuhle stávku," řekla Antonie Bezdíčková z iniciativy Studenti pro školství.

Studenti poté před ministerstvem školství symbolicky resortu předali své dopisy s požadavky. Ministr školství Mikuláš Bek (STAN) se v úterý v pět hodin odpoledne sejde se zástupci studentů na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy.

[chooze:article;value:530816]

​Odbory v pondělí protestovaly i proti vládě a jejím dalším rozhodnutím. "Ten důvod je hlavně v tom, že lidem enormním způsobem poklesla životní úroveň a vláda to ignoruje. To je ten hlavní důvod, proč jsou tady," okomentoval šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula.

Proti demonstraci odborů na Malostranském náměstí se ale ohradila takzvaná Učitelská platforma, které vadili někteří vystupující. "Ostře se vymezujeme proti akci odborů, která původní záměr učitelské stávky zneužívá a spojuje se s lidmi, kteří jsou pro naši demokracii ohrožením a nikdy na odborářské demonstraci neměli vystoupit!" uvedla Učitelská platforma. Do celostátní stávky se pak zapojily i některé průmyslové podniky a zdravotnická zařízení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.