Největší ruský útok dronů na Kyjev od začátku invaze. Zahynul jeden člověk

Ukrajinské síly protivzdušné obrany zničily v noci na neděli ve vzdušeném prostoru Kyjeva více než 40 bezpilotních letounů, informovala agentura Ukrinform. Tamní úřady opakovaně vyzývaly obyvatele, aby zůstali v krytech.

"14. letecký útok na hlavní město od začátku května. Podle předběžných informací se jednalo o dosud největší dronový útok na hlavní město od začátku invaze. Útok byl proveden v několika vlnách a nálet trval déle než pět hodin," sdělil šéf vojenské správy města Serhij Popko.

[chooze:article;value:506085]

Podle vedení města měly padající trosky dronů usmrtit jednoho muže. Dalších několik lidí bylo zraněno a převezeno do nemocnice, píše portál Ukrajinská pravda.

Starosta města Vitalij Kličko také uvedl, že v důsledku útoku i sestřelení dronů vypukl požár na střeše devítipatrové budovy, byl poškozen rovněž jeden sedmipatrový nebytový objekt a začal hořet i sklad.

Největší útok přišel v době, kdy si lidé připomínají Den Kyjeva. To byl oblíbený svátek v dobách míru, upozornila BBC. Metropole slaví v neděli 1541. výročí od svého založení.

Letecký poplach byl ale vyhlášen na téměř celém území Ukrajiny. Výbuchy byly v noci hlášeny i ze Sumské nebo Žitomirské oblasti.

Rusové zasáhli nemocnici a poškodili při útocích i hráz nádrže. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.