Největší výstava ledových soch v Evropě. Událost nemá ve Španělsku obdoby

Největší výstava ledového umění v Evropě. 11 dvojic z 10 zemí ze sebe během sedmi dní vydalo to nejlepší. Ve speciálně chlazené hale měly připravené desítky tun ledu, které čekaly jen na to, až se z nich stanou dechberoucí umělecká díla.

"Je to velmi tvrdá, ale zároveň velmi jemná práce. Je krásné tvořit z ledu, ale musíte si uvědomit, že je pomíjivý a že rychle mizí. Lidé často říkají, jaká to je škoda. A já jim vždycky říkám, že je to jako život sám, tedy velmi krásné, když ho žijete, ale zároveň velmi pomíjivé," řekl organizátor Juan Carlo Arellano.

[chooze:article;value:476352]

Teď nastal ten pravý čas, aby mohli návštěvníci díla obdivovat. Řada z nich ledové sochy viděla úplně poprvé, ve Španělsku totiž taková událost nemá obdoby. "Vidím něco takového úplně poprvé. Je to úchvatné a nádherné. Jsou tu úžasné kousky, jako je třeba jednorožec, ten je krásný. Všechno je tu úžasné a fantastické," těšil se návštěvník Manuel Cruz.

Hlavní cenu, kterou bylo 365 tisíc korun, si odnesla kanadská dvojice. Ta vytvořila dílo s názvem "Invaze dimenzí". Odměnu dostali i sochaři na druhém a třetím místě.

"Jsem z toho v šoku a také mi je velká zima, mám zmrzlé ruce. Samozřejmě musíte přijít připravení, ale moc návštěvu doporučuji," dodala návštěvnice Flor Alonsová. Výstava potrvá až do začátku ledna a organizátoři očekávají, že na ni přijdou tisíce lidí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.