Moderní bydlení

Nejvlivnější ženou Česka je Renáta Kellnerová, majitelka skupiny PPF

V čele žebříčku nejvlivnějších žen Česka, který sestavuje magazín Forbes, je podnikatelka, filantropka a většinová majitelka skupiny PPF Renáta Kellnerová. Na první místo se dostala poprvé, loni se umístila na třetím.

"Reálná vládkyně a většinová majitelka skupiny PPF je v našem žebříčku nejvlivnějších žen letos jasnou jedničkou. Její angažmá na poli byznysu i filantropie je stále významnější," konstatovala redakce časopisu.

[chooze:article;value:498353]

Středobodem zájmu Kellnerové je dobročinnost. Její Nadace The Kellner Family Foundation letos v dubnu předala dar ve výši 500 milionů korun Fakultní nemocnici Motol v Praze na vybudování národního výzkumného onkologického centra. Kromě zástupců nemocnice ho od ní přebíral premiér Petr Fiala (ODS) a ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

"Onkologický výzkum, respektive hledání léku nové generace proti některým typům rakoviny, byla Petrova srdeční věc, které obětoval velmi mnoho. Vznik moderního onkologického centra v Praze, v jehož rámci by fungovalo i špičkové vědecké pracoviště, bylo něco, co si Petr velmi přál. Jsem ráda, že můžeme tomuto projektu pomoci, aby se stal realitou," řekla k tomu nejbohatší Češka a dvanáctá nejbohatší žena světa.

[chooze:article;value:498137]

Druhou příčku mezi nejvlivnějšími ženami v tuzemsku zaujala Věra Jourová, místopředsedkyně Evropské komise. Třetí připadlo předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétě Pekarové Adamové, čtvrté vrchní státní zástupkyni Lence Bradáčové a top pětku uzavírá Kateřina Jirásková, finanční ředitelka PPF.

PPF je majitelem mediální skupiny CME, jejíž součástí je TV Nova.

Kellnerová dá půl miliardy na léčbu rakoviny. Vznikne národní onkologické centrum (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.