Nejžhavější otazník korunovace. Princ Harry dostal od krále vzkaz

"Mohu potvrdit, že vévoda nedávno obdržel e-mailovou korespondenci od kanceláře Jeho Veličenstva ohledně korunovace," uvedl mluvčí Harryho a Meghan. Z prohlášení podle BBC vyplývá, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu budou na korunovaci pozváni.

Oficiální tištěné pozvánky na obřad plánovaný na 6. května budou rozesílány později, významní hosté jsou však kontaktováni s předstihem. Buckinghamský palác se k pozvání odmítl vyjádřit, uvedla BBC.

[chooze:article;value:492043]

​Spekulovalo se, zda král svého mladšího syna pozve. Roztržka mezi nimi vyplula na povrch v roce 2020, když se Harry s manželkou Meghan odstěhovali do Kalifornie a zřekli se královských povinností. Vše vyvrcholilo Harryho výbušnou knihou, která se stala bestsellerem a odhaluje v ní mnohá tajemství královské rodiny. Kupříkladu rozbroje s bratrem a následníkem trůnu Williamem či intriky macechy, nyní královny choti Camilly.

Další dějství následovalo v podobě vystěhování Harryho a Meghan z jejich sídla v areálu královského hradu Windsor západně od Londýna, které vyšlo najevo minulý týden, popsala agentura AP. Přestože je král o opuštění Frogmore Cottage požádal den po vydání Harryho knihy, tedy 11. ledna, mohlo jít možná o snahu ušetřit náklady na provoz královské rodiny, což Karel III. veřejně slíbil.

[chooze:article;value:492658]

​Harry a Meghan svou účast na korunovaci zatím nepotvrdili. "Bezprostřední rozhodnutí o tom, zda se vévoda a vévodkyně zúčastní, v tuto chvíli nezveřejníme," citovala AP jejich mluvčího s tím, že pokud by Harry přicestoval, bylo by to od vydání jeho knihy pamětí první setkání s otcem. 

Definitivní konec Harryho a Meghan v Británii. Král je vystěhoval, sídlo nabídl bratrovi:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.