Nekalé praktiky firem, problémy s úřady. Pořad Na vaší straně bojuje za vás

Název Na vaší straně už můžete znát z rubriky Televizních novin, kde se reportéři věnují problémům diváků. "Sledujeme například kvalitu potravin, spory jednotlivců s úřady či společenská témata," nastínil ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Kamil Houska.

Rubrika na to ale nestačila. "Příval podnětů byl ovšem tak velký, že jsme se rozhodli, že tuto rubriku vyčleníme a uděláme z ní samostatný pořad, protože chceme pomoci co největšímu množství lidí," doplnil Houska.

Své podněty a náměty na reportáže můžete už nyní posílat na e-mail navasistrane@nova.cz.

[chooze:article;value:531850]

"Zajímají nás všechny problémy, které naše diváky trápí. Ať už jde o nekalé praktiky prodejců nebo problémy s úřady. Chceme jim pomoci jejich problém vyřešit a zároveň ukázat dalším lidem, jak v takové situaci postupovat a na co si dát pozor," popsal vedoucí pořadu Na vaší straně Vítězslav Boch.

Kromě aktuálních spotřebitelských reportáží bude pořad obsahovat i pravidelné rubriky, rozhovory s odborníky na dané téma či rady a tipy, jak konkrétní problém vyřešit či jak dále postupovat. U dlouhodobých kauz bude redakce mapovat jejich vývoj a pravidelně diváky informovat. 

[chooze:article;value:531888]

Nový pořad bude moderovat Linda Nguyenová, stopáž bude přibližně 35 minut. "Už z Televizních novin víme, že se mnohé situace po našich reportážích zlepšily. Nový pořad nám umožní věnovat se nejen většímu množství témat, ale také ve větším detailu a na větší časové ploše. Také se moc těším na to, že budeme hodně v terénu," dodala Nguyenová.

Spotřebitelským tématům se už dlouhodobě věnuje reportér Jan Zálužský. "Chci, aby naši diváci věděli, že v nás mají oporu. Narovinu říkám, že podvodníci by se před námi měli mít na pozoru," uzavřel Zálužský.

První díl sledujte už v sobotu 6. ledna v 18:50 na Nově.

Slabinou obchodů v Ústí nad Orlicí je čistota. Podívejte se na reportáž z rubriky Na vaší straně (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.