Několik mrtvých po masivním útoku na Ukrajinu. Vzlétly alianční stíhačky

Poplach nejdřív vyhlásili na východě a jihu Ukrajiny, nakonec se rozšířil i do západních částí země, informoval web Ukrajinska pravda. Lidé z několika měst po celé zemi hlásí výbuchy, uvedla agentura Unian.

"V současné době máme informace o zásazích nebytových budov," sdělil na telegramu starosta Charkova Ihor Terechov. Podle šéfa Charkovské oblastní vojenské správy Oleha Synehubova zatím v oblasti kvůli nočním náletům nikdo neumřel. Dva lidé jsou zranění.

[chooze:article;value:540713]

Rusko totiž vyslalo do vzduchu několik bombardérů Tupolev Tu-95MS. Výbuchy na telegramu hlásí i starosta Kyjeva Vitalij Kličko. "Protivzdušná obrana funguje," oznámil. V Mykolajivu zemřel nejméně jeden člověk, další jsou zranění. Několik mrtvých a zraněných je i v hlavním městě.

"V Mykolajivu byly zničeny desítky domů a jeden člověk zahynul. V Kyjevě bylo zraněno více než deset lidí a zatím jsou hlášeni dva mrtví. Pod troskami mohou být lidé," upozornil na sociální síti X ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Později Kličko potvrdil, že v Kyjevě zemřeli nejméně čtyři lidé a dalších 32 je zraněných.

Rakety zasáhly západoukrajinskou Lvovskou oblastí. Nad Polskem proto hlídají vzdušný prostor letouny.

"Je pozorována intenzivní činnost letectva Ruské federace související s raketovými údery na území Ukrajiny," upozornilo na sociální síti X velitelství polské armády. "Byly zahájeny všechny potřebné procedury k zajištění bezpečnosti polského vzdušného prostoru a operační středisko situaci průběžně monitoruje. Varujeme, že byla aktivována polská a spojenecká letadla, což může mít za následek zvýšenou hladinu hluku zejména v jihovýchodní části země," dodalo.

Šedivý: Cílem Rusů je narušit jednotnost ukrajinské společnosti, na jaře budou chtít Charkov:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.