Několik otrávených včetně dětí v Příbrami! Sanitky je rozvezly do nemocnic

[chooze:gallery;value:34747]

​Záchranáři vyjížděli v sobotu ráno do Příbrami, kde se mělo několik lidí otrávit oxidem uhelnatým. Redakci TN.cz to potvrdil mluvčí středočeských záchranářů Marek Hylebrant. "V 7 hodin ráno jsme zasahovali v Příbrami u většího počtu postižených oxidem uhelnatým. Aktivovali jsme traumatologický plán, který jsme ukončili v 8:38," řekl.

"Celkem jsme ošetřili deset pacientů, sedm jich bylo transportováno do barokomory Oblastní nemocnice Kladno, jeden byl předán do barokomory Nemocnice Na Homolce a další dva jsme odvezli na centrální příjem do příbramské nemocnice," dodal. Mezi otrávenými mají být i dvě děti. 

Pacienti jsou ve středně těžkém stavu. "Všichni byli spontánně ventilující, nebyli připojeni na umělou plicní ventilaci," uvedl Hylebrant. "Všichni byli při vědomí," dodal.

[chooze:article;value:494863]

Podle mluvčí středočeských policistů Pavla Truxy mělo únik způsobit nedokonalé spalování v kotli na tuhá paliva. "Oxid uhelnatý unikl dovnitř do objektu při spalování," řekl. Hasiči na místě byt odvětrávají. 

Příčinou se budou zabývat kriminalisté. "Budeme prošetřovat za jakých okolností k úniku oxidu uhelnatého došlo a zda tam nedošlo k nějakému zanedbání," uvedl policejní mluvčí Pavel Truxa.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.