Některé aplikace potají vysávají kapacitu baterky. Můžete je lehce smazat

Experti, které citoval deník Daily Mail, upozornili na deset aplikací, které mohou výrazně snižovat výdrž baterie mobilního telefonu. Aniž by o tom jejich uživatelé věděli, některé aplikace neustále běží na pozadí a mobilní telefon tak vybíjejí. To se ale může změnit. Podle expertů se totiž jedná převážně o aplikace sociálních sítí.

Nejvíce dává baterii zabrat Facebook, následuje sociální síť X, poté Instagram, Snapchat a TikTok. Tyto aplikace mají totiž neustále přístup k polohovým údajům, mikrofonu, fotoaparátu i kontaktům. Do desítky aplikací, které vysávají baterii mobilního telefonu, patří ale i Uber, Amazon, Spotify, Netflix a populární hra Candy Crush.

[chooze:article;value:526193]

Podle odborníků, které citoval deník The Sun, je nejlepším řešením tyto aplikace nekompromisně odinstalovat. To můžete udělat přidržením aplikace a následným kliknutím na "odinstalovat", případně přímo v nastavení telefonu. Řešení ale mohou být i jiná.

Dalším ze způsobů je vypnutí přístupu těchto aplikací k funkcím, jako jsou již zmiňované polohové údaje nebo právě kamera a mikrofon. Pomoct může i to, pokud vypnete i automatické aktualizování. Zkontrolujte si také využití aplikací, které ve vašem mobilu byly již předinstalované.

Ne každý se ale k takto radikálním krokům dokáže uchýlit. V roce 2023 mají totiž profil na Facebooku zhruba tři miliardy lidí. Instagram používá 2,5 miliardy lidí a TikTok 1,6 miliardy. Oproti tomu třeba sociální síť X má zhruba půl milionu uživatelů a Snapchat 750 milionů. 

Aplikace, která vám má nahradit metr. Vyzkoušeli jsme, jestli funguje (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.