Moderní bydlení

Některé aplikace potají vysávají kapacitu baterky. Můžete je lehce smazat

Experti, které citoval deník Daily Mail, upozornili na deset aplikací, které mohou výrazně snižovat výdrž baterie mobilního telefonu. Aniž by o tom jejich uživatelé věděli, některé aplikace neustále běží na pozadí a mobilní telefon tak vybíjejí. To se ale může změnit. Podle expertů se totiž jedná převážně o aplikace sociálních sítí.

Nejvíce dává baterii zabrat Facebook, následuje sociální síť X, poté Instagram, Snapchat a TikTok. Tyto aplikace mají totiž neustále přístup k polohovým údajům, mikrofonu, fotoaparátu i kontaktům. Do desítky aplikací, které vysávají baterii mobilního telefonu, patří ale i Uber, Amazon, Spotify, Netflix a populární hra Candy Crush.

[chooze:article;value:526193]

Podle odborníků, které citoval deník The Sun, je nejlepším řešením tyto aplikace nekompromisně odinstalovat. To můžete udělat přidržením aplikace a následným kliknutím na "odinstalovat", případně přímo v nastavení telefonu. Řešení ale mohou být i jiná.

Dalším ze způsobů je vypnutí přístupu těchto aplikací k funkcím, jako jsou již zmiňované polohové údaje nebo právě kamera a mikrofon. Pomoct může i to, pokud vypnete i automatické aktualizování. Zkontrolujte si také využití aplikací, které ve vašem mobilu byly již předinstalované.

Ne každý se ale k takto radikálním krokům dokáže uchýlit. V roce 2023 mají totiž profil na Facebooku zhruba tři miliardy lidí. Instagram používá 2,5 miliardy lidí a TikTok 1,6 miliardy. Oproti tomu třeba sociální síť X má zhruba půl milionu uživatelů a Snapchat 750 milionů. 

Aplikace, která vám má nahradit metr. Vyzkoušeli jsme, jestli funguje (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.