Některé děti nemohou na lyžařský výcvik. Sponzorovat se je snaží Patron dětí

Zážitky a zkušenosti k nezaplacení, jenže ne každá rodina na ně má. Ubytování, doprava, jídlo a mnoho dalšího na šest dní pro jednoho žáka vyjde i na 9 000 korun. "Bohužel i tady se ta částka zvedá za lyžařské kurzy, nicméně máme domluvenou lyžařskou školu, která se snaží ty ceny držet na relativně únosné úrovni. Nicméně i tak to je pro ty rodiny zátěž," uvedla lyžařská instruktorka Pavla Švábová.

Svou premiéru na svahu se spolužáky má před sebou Vojta. Letos je v sedmé třídě a právě ty na lyžařský kurz většinou vyrážejí. "Na lyžařském kurzu jsem ještě nikdy nebyl, teďka tam pojedu poprvé a kámoši říkali, že to tam je super, tak se těším," radoval se Vojta.

[chooze:article;value:527764]

Takové štěstí ale nemají všechny děti. Zaměstnanci školy se proto snaží všemožnými prostředky dostat na lyžařský kurz i školáky, kteří by jinak museli zůstat doma. Vedle sbírky, která proběhla mezi kantory, školu podporuje i projekt Patron dětí. Aktuálně se vybírají prostředky pro osm školáků. "V průměru jezdí na lyžařské kurzy takových 60 dětí, z toho běžně bývá, že takových deset dětí nemá šanci z rodinných důvodů zaplatit výdaje na lyžařský kurz," podotkla Švábová.

"Jsou to nejenom zážitky na celý život, ale pomáhá to dětem i třeba poznat prostředí anebo aktivity, které by si v rámci těch svých rodin vůbec nemohly vyzkoušet," uvedla provozní ředitelka Patrona dětí Svatava Poulson.

Nezapomenutelné zážitky na výcviku v Jeseníkách mají před sebou třeba i děti ze základní školy v Dyjákovicích. I pro ně probíhá sbírka na stránkách www.patrondeti.cz. Těch, kteří čekají na své lyžařské zážitky, je ale daleko víc.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.