Některé obchody mají výstavní zeleninu. Jiné ji mohou rovnou házet do koše

Černý květák, žlutá brokolice, zelený pršut, hnědá okurka, šedé maso. To jsou divácké fotografie toho, co vám některé obchody po celém Česku nabízejí. 

Kontrola začala v jabloneckém Albertu. I když se štáb hodně snažil, našel jen jedno nahnilé jablko. Zbytek pracovníci rozdělili pro zvířata či do potravinové banky.

A pochvalu má od i tým jabloneckého Kauflandu. Zaměstnanci permanentně něco prohlíželi a odstraňovali a štáb nenašel jedinou závadu.  

[chooze:article;value:494743]

Namátková kontrola pokračovala na periferii jabloneckého okresu. Tam v Tanvaldu vedle sebe jsou Lidl i Penny. Červená cibule v Penny byla plesnivá na první pohled. Vedoucí ji tak dala na paleťák a odvezla k vytřídění a odpisu. Všechno ostatní se ale v obchodě štábu líbilo. Například maso bylo výstavní.

Sousední Lidl je jako ze škatulky. Snad až na bio avokádo za 40 korun, z něhož byste kostičky do salátu asi neudělali. "To už je hodně hraniční, jak je měkké," přiznala vedoucí. V Železném Brodu zaujala Norma na náměstí. V malém krámku nebylo nic špatně. 

V Bille v Hluboké nad Vltavou mají krásné papriky, rajčata, ředkvičky i mrkve. Reportér tam nenašel žádnou závadu. Ovšem v Lidlu v Týnu nad Vltavou štáb našel plesnivé pomeranče. Ty po upozornění s omluvou vyhodili. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.