Někteří lékaři výpovědi z přesčasů nestáhli. Dohoda podle nich problém neřeší

Výpovědi z přesčasů dala v jihlavské nemocnici polovina ze tří stovek lékařů. Stahují je ale jen někteří, a navíc velmi pozvolna.

"Spíš ještě vyčkávají, protože jeden z těch důvodu je to, že ty požadavky byly trošku jiné, než co se splnilo. Původně se jednalo o přesčasové práce, že tráví mnoho času v práci. Navýšení peněz jim to nevyřeší," řekla televizi Nova mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

[chooze:article;value:531746]

​V prosinci tak nemocnice pojede v omezeném režimu. Pokud se vedení v příštích týdnech s lékaři nějak nedomluví, je ohroženo fungování některých oddělení. Problémy se dají očekávat například na dětském oddělení, z 18 lékařů výpověď z přesčasů nestáhl ani jeden. Situace je napjatá, na kameru mluvit nechtěli.

Podobné dohody na lokální úrovni stále chybí i třeba v nemocnicích v Trutnově, Jičíně nebo Náchodě. Naopak kupříkladu ve Fakultní nemocnici Hradec Králové se už podařilo lékařům dohodnout jak více volna v budoucnu, tak i další finanční ohodnocení nadlimitní práce nad rámec celostátní dohody. Díky tomu tam od ledna protesty ukončují.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.