Němci chytli na hranicích 49letého Čecha. Hledali ho od roku 2019

Kontroly ve snaze zastavit nelegální migraci zavedlo Německo na hranicích s Českem, Polskem a Švýcarskem v polovině října. Původně měly být jen na krátkou dobu, ale v prosinci policie uvedla, že již zadržela zhruba 340 pašeráků a v kontrolách tak bude pokračovat. Momentálně mají trvat do 15. března.

Německá policie během kontrol ale neobjevuje jen pašeráky, ale i hledané osoby. Ve středu 21. února například zadržela na hraničním přechodu Zittau Friedensstrasse hned dva muže, na které byl vydán zatykač, informoval německý deník Bild.

Krátce před polednem policisté zastavili 49letého Čecha, který byl v roce 2019 obviněn z ozbrojených krádeží. Muž se tehdy nedostavil k soudnímu jednání a od té doby ho police hledala.

[chooze:article;value:542954]

​Jen zhruba o hodinu později na stejném hraničním přechodu byl při kontrole zatčen 43letý Slovák. Ten měl v roce 2022 nastoupit do vazby také za ozbrojenou krádež. Muž měl navíc u sebe i neschválený pepřový sprej a nyní se tak musí zodpovídat také za porušení zákona o zbraních.

Česko na čtyři měsíce zavedlo kontroly na hranicích se Slovenskem. Skončily na začátku února. Podívejte se na výsledky kontrol (3/2/24):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.