Němci se připravují na ruský útok. Do boje mají už letos jít statisíce vojáků

Konflikt Aliance s Ruskem může eskalovat už letos v únoru. Ukazují to dokumenty německé armády, které získal deník Bild. Ty popisují, jak by jednal Putin i reakci NATO.

Rusko má podle tohoto scénáře v únoru mobilizovat dalších 200 tisíc mužů. Na jaře má poté přijít velká ofenziva na Ukrajině. Pokud Západ nebude dostatečně Kyjev podporovat, má Moskva napadenou zemi porazit už letos v červnu.

Zároveň mají začít etnické spory v Pobaltí. Na západní hranici Ruska a Běloruska by tak začala vojenská cvičení, do kterých by se v září zapojilo asi 50 tisíc vojáků.

[chooze:article;value:536754]

Vojsko a rakety středního doletu má následně Moskva v říjnu přesunout do Kaliningradu. Odtud má zaútočit na suvalský koridor, který skrz Litvu spojuje Kaliningrad s Běloruskem. Konflikt na hranici má začít v prosinci, tedy po volbách ve Spojených státech.

V lednu by poté Polsko a pobaltské státy upozornily NATO, že Rusko země ohrožuje. K západním hranicím v Bělorusku a Rusku by pak Moskva poslala další jednotky.

V květnu příštího roku by Aliance přistoupila k prvním krokům, které by měly zabránit Rusku v dalším útoku. Poté by v létě nastal takzvaný den X. Při tom by NATO na své východní křídlo přesunulo asi 300 tisíc vojáků, kteří by byli připraveni na válku s Ruskem.

[chooze:article;value:537270]

Na tuto situaci se má Aliance připravovat už letos při cvičeních v Pobaltí. "V zásadě můžeme říct, že zvažování různých scénářů, a to i extrémně nepravděpodobných, je součástí vojenské rutiny," reagovalo německé ministerstvo obrany.

Před nebezpečím války s Ruskem varovala už minulý týden švédská vláda, připomněl web 20min. "Ve Švédsku může být válka," varoval ministr pro civilní obranu Carl-Oskar Bohlin.

Momentálně není jasné, jak se dokumenty německé armády dostaly na veřejnost. Berlínem v posledních týdnech otřásají spíše problémy kabinetu Olafa Scholze. Sociální demokraté, liberálové i zelení se totiž v posledních měsících propadají ve volebních průzkumech, v zemi také protestují zemědělci a stávkují i tamní dráhy.

Putinovo Jednotné Rusko spoléhá na oporu fotbalových chuligánů ve zbrani (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.