Němcům už došla s klimaaktivisty trpělivost. Muž jim posprejoval hlavy

[chooze:gallery;value:32137]

Hnutí Poslední generace, které bojuje za zlepšení klimatické situace často i kontroverzními způsoby, v pátek uspořádalo protest na německém ostrově Sylt. Ve stejnojmenném městě protestovali aktivisté před luxusními obchody. Chtěli tak upozornit na politiku kancléře Olafa Scholze, která podle nich zvýhodňuje bohaté.

Součástí protestů hnutí jsou i barvy, jimiž aktivisté poskvrňují budovy organizací, s nimiž nejsou spokojení. Do oranžova se tentokrát zbarvily obchody značek jako Dior nebo Wempe, píše portál t-online.

[chooze:article;value:505779]

Velké nadšení mezi obyvateli ostrova ale protestující nevzbudili. Naopak, jeden z kolemjdoucích proti aktivistům vytáhl jejich vlastní zbraň. Několik z nich začal sám stříkat zelenou barvou ve spreji.

Nebyl však jediný, koho aktivisté dopálili. Řada lidí požadovala, aby byli protestující ihned odvezeni do vězení. Další se dožadoval paralyzéru. Jiný kolemjdoucí dokonce napadl reportéra t-online a snažil se mu vzít mobil, protože se domníval, že je součástí protestu.

Policie nakonec zadržela šest aktivistů, z nichž čtyři se před obchody přilepili k zemi. Vyšetřování navíc ukázalo, že ze šesti protestujících jich pět mělo už v minulosti na Syltu protestovat. Část jich stála za posprejováním pětihvězdičkového hotelu v městě Westerland a jeden se účastnil útoku na soukromé letadlo na ostrovním letišti, uvedl portál Stern.

Aktivisté zablokovali pražskou magistrálu. Protesty plánovali na každý týden (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.