Německá aerolinka zahájila stávku. Dotkne se i cestujících v Česku

Provoz na velkých letištích po celém Německu ochromí v úterý stávka pozemního personálu společnosti Lufthansa. Tamní odboráři svazu Verdi chtějí tímto způsobem přinutit vedení ke zvyšování mezd. Protestní akce se může dotknout až 100 tisíc cestujících, ti by neměli na letiště vůbec přicházet, píše deník Die Welt.

Stávka se dotkne těch nejvýznamnějších letišť v Německu, a to v Mnichově, Berlíně, Hamburku, Frankfurtu nad Mohanem, Düsseldorfu, Kolíně nad Rýnem nebo Stuttgartu.  

[chooze:article;value:538294]

​Pocítí to i Letiště Václava Havla v Praze, kde byly kvůli stávce zrušeny některé lety mezi Frankfurtem nad Mohanem a Prahou a také jeden mezi Mnichovem a českou metroplí.

Už v pondělí večer společnost Lufthansa zrušila více než 50 spojů ve svém nejdůležitějším uzlu ve Frankfurtu. Mělo by se uskutečnit jen několik mezikontinentálních letů. Postižena jsou i letiště, která nestávkují. V Hannoveru a Brémách byly zrušeny všechny lety Lufthansy, a to do i z Frankfurtu a Mnichova.

Na úterní stávku upozornilo už v pondělí také české ministerstvo zahraničních věcí. "Do výstražné stávky má být povolán veškerý pozemní personál, je tedy pravděpodobné, že dojde k rušení a zpoždění letů," varoval úřad na síti X.

Podle webu Die Welt má stávka v jednotlivých částech firmy trvat do středy ráno do 7:10, obecně však skončí v noci na středu.

Aerolinkám Lufthansa selhal IT systém. Zrušily i let z pražského letiště (2/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.