Německá policie zadržela muže podezřelého z plánování teroristického útoku

V noci na neděli zadržela německá policie 32letého Íránce, kterého podezřívá z přípravy teroristického útoku. Policie muže zadržela ve městě Castrop-Rauxel severozápadně od Dortmundu, podle posledních informací je ve vazbě.

Oblast kolem mužova bydliště byla uzavřena. Podle deníku DW byli na místo nasazení policisté a záchranáři, kteří kvůli bezpečnosti zasahovali v ochranných oblecích.

[chooze:article;value:453913]

​Vyšetřovatelé prohledali jeho bydliště. Podle oficiální tiskové zprávy, kterou sdílel deník Atlas News, si muž obstaral kyanid a ricin. Obě tyto látky jsou přitom vysoce nebezpečné.

Plánovaný čin byl údajně motivován islámským extremismem. Německá policie neuvedla, v jaké fázi plánování se muže podařilo zadržet. Nejde přitom o první takový případ.

V roce 2018 zadržela německá policie Tunisana a jeho manželku, kteří údajně plánovali ricinový útok na německé nevěřící. Muže k činu údajně vedlo jeho náboženské přesvědčení. "Chtěl odpálit ricinovou bombu plnou šrapnelu na rušném vnitřním místě," uvedli tehdy žalobci.

Vůdce Islámského státu Kurajší je mrtev. Zabili jsme ho, oznámil Biden:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.