Německá školka chce zřídit masturbační místnosti. Děti si tam mají hrát

Mateřská školka v německém městě Kerpen se stala během týdne centrem řady útoků od rodičů i lidí z okolí. Na svých stránkách totiž uveřejnila prohlášení, které řadu lidí pobouřilo. Souviset totiž mělo se sexuální výchovou malých žáčků.

Jak uvádí portál Blick, kontroverzi vyvolalo tvrzení, že školka zavádí takzvané masturbační místnosti. V nich by děti mohly bezpečně experimentovat se svou rozvíjející se sexualitou. Součástí měla být i podpora personálu, který by zasáhl, pokud by děti při hře na doktora zašly příliš daleko.

Smyslem těchto místností má být podpora sexuální výchovy dětí, které by měly bezpečné prostředí pro své první hrátky. "Mohou se tam fyzicky objevovat a uspokojit," stálo podle portálu Der Western na stránkách školky, kterou vede katolická církev.

[chooze:article;value:524874]

Školka už ze svých stránek kontroverzní oznámení stáhla a tvrdí, že koncept jen všichni špatně pochopili.

Do případu se zapojila i německá sociální služba, která do školky přišla na inspekci. "Zmíněné masturbační místnosti nikdy neexistovaly. Žádná taková místnost ani nic jí podobného ve školce nebyla a dodnes není," řekla podle portálu Kölner Stadt-Anzeiger místopředsedkyně německé koalice FDP Alessa Floheová.

Bezpečné místnosti, které školka prezentovala, prý neměly s dětskou sexualitou nic společného. Německé školky však ze zákona poskytují dětem prostory, kam se mohou uchýlit, pokud se necítí v bezpečí.

I tak ale v Německu zaznívají hlasy, že sexualita malých dětí by neměla být ignorována. "Sexuální výchova nemůže probíhat o samotě v rodinném domě. Právě tam se odehrává většina případů zneužívání dětí, které si to často samy neuvědomují. Proto děti potřebují nezávislého průvodce, který jim dokáže tyto otázky zodpovědět," argumentovala členka Úřadu pro ochranu dětí v Kerpenu Rebecca Neumannová.

[chooze:poll;value:6afea59338a50b425911e39aa772f9f61596f4bf]

​Ve Zlíně vznikl unikátní projekt. Dětem ve školkách budou pomáhat oční lékaři (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.