Německé město zakázalo nože. Statisícové pokuty hrozí i za rybičku

S obzvlášť přísným nařízením přišlo město Stuttgart v jihozápadním Německu. Radnice města zavedla zvláštní "zónu bez nožů". Vyhláška, jejímž cílem je omezení útoků noži i jinými chladnými zbraněmi, začíná platit už tento víkend.

Policie nyní může zabavit každý nůž s čepelí delší než čtyři centimetry, ať už je skládací, nebo ne. Jak uvádí portál Bild, doposud se zákazy vztahovaly pouze na nože s alespoň 12centimetrovou čepelí. Jde o výrazné zpřísnění, kterým by neprošla například ani klasická česká rybička.

[chooze:article;value:487810]

Zóna bez nožů je v centru města a v městských parcích. Zákaz nožů ale neplatí neustále. Do potíží se dostanou pouze lidé, které policie přistihne s příliš velkým nožem jen v určité dny v týdnu. S nožem v kapse se tak rozhodně není radno vydávat do ulic v pátky, soboty a dny před státními svátky, a to od osmi večer do šesti ráno, kdy zákaz platí.

Území a čas zákazu jsou sice omezené, o to přísnější je ale postih, který hříšníkům hrozí. Pokuty začínají na zhruba 4 800 korunách při prvním načapání. Pokud ale policie přistihne u člověka nůž v zakázanou hodinu opakovaně, pokuty rychle rostou. Nepoučitelný nožíř tak může skončit i s pokutou dosahující více než 242 tisíc korun.

Velká změna v Nizozemsku. Chtějí tam zakázat chov některých plemen psů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.