Německo mění migrační politiku. Běžence chce deportovat do Rwandy

Pantofle, kartáčky na zuby, korán, modlitební kobereček. Pokoje uprchlického zařízení nazvaného Ubytovna naděje ve rwandské metropoli Kigali jsou připravené k použití. Původně tam měli být posíláni migranti z Velké Británie, teď by mohly být využity migranty z Německa. 

"V současné době nemáme žádnou třetí zemi s pozitivní reakcí s výjimkou Rwandy," uvedl Joachim Stamp, německý vládní zmocněnec pro migrační dohody.

[chooze:article;value:572269]

​Do východoafrické země by mohli být posílání migranti, kteří do Německa přicházejí přes Rusko a Bělorusko. Obě země běžencům z Afghánistánu, Iráku a Sýrie otevírají své hranice a následně je do Evropy posílají ve velkých počtech.

"EU a Polsko na nás uvalily sankce. Řekli jsme, že na našem území nebudeme migranty zadržovat a oni se do Evropy hrnuli proudy. Pro celou Evropskou unii je to katastrofa," upozornil běloruský prezident Alexander Lukašenko.

Němečtí politici jsou pod tlakem, aby řešili nelegální migraci poté, co na festivalu v Solingenu zabil syrský občan tři lidi k útoku se následně přihlásil Islámský stát.

Británie a Rwanda podepsaly dohodu o deportaci migrantů do této africké země už před více než dvěma lety. Návrh posílat migranty do Kigali měl odradit uprchlíky od plavby přes Lamanšský průliv na malých člunech. Návrh zákona, který po měsících tahanic prošel britských parlamentem, ale nakonec nově zvolená vláda labouristů neschválila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.