Německo ochromila stávka. Dopravní komplikace se týkají i desetitisíců Čechů

Německo opět ochromila stávka v dopravě. V pátek se týká městské a regionální dopravy, jezdí pouze dálkové spoje. Výjimkou je Bavorsko, kde doprava funguje bez omezení. V provozu zůstávají dálkové vlaky, do Německa se Češi dojíždějící za prací dostanou.

Dostat se ale do zaměstnání nebo zpět domů už bude komplikované. Zaměstnanci dopravních společností mají do práce nastoupit nejdřív v sobotu dopoledne, ve městech se kvůli tomu očekávají větší zácpy a kolony. Přetížené budou taxislužby nebo půjčovny kol, které jsou v Německu velmi využívané.

[chooze:article;value:539465]

​Už ve čtvrtek stávkovali v Německu pracovníci letišť, kteří jsou sdružení v odborech Verdi. Všechny odlety a velkou část příletů ten den zrušila letiště v Berlíně, Stuttgartu a Hamburku, provoz byl omezen třeba na letišti Frankfurtu nad Mohanem. Cestující dostali doporučení let přeložit na jiný den nebo využít vlaky a autobusy. 

V pondělí přitom v Německu skončila stávka strojvedoucích železniční společnosti Deutsche Bahn, která byla od loňského listopadu už čtvrtá.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.