Německo vyhostilo ruské diplomaty. Budeme reagovat, vzkázala Moskva

Německo rozhodlo o hromadném vyhoštění ruských diplomatů, tvrdí s odvoláním na ruské ministerstvo zahraničních věcí ruská státní agentura TASS. "Ostře odsuzujeme tyto akce Berlína, který nadále demonstrativně ničí rusko-německé vztahy," zaznívá z Moskvy.

Rusko už údajně informovalo Německo, že stejná opatření zaujme vůči německým diplomatům a výrazně omezí jejich počty v Moskvě. Německé ministerstvo zahraničí zatím oficiálně na tuto zprávu nereagovalo.

[chooze:article;value:499877]

Údajné německé rozhodnutí ale přišlo jen krátce poté, co na ruském Prvním kanále zazněly v pořadu propagandistky Olgy Skabajevové 60 minut výzvy k útokům na Německo. Důvodem měla být slova německého ministra obrany Borise Pistoriuse, který prohlásil, že ukrajinské útoky na zásobovací trasy ruské armády na ruském území jsou pochopitelné.

"Zdá se, že Pistorius ospravedlnil případné kroky Ruské federace, pokud bychom chtěli začít ničit dodavatelské řetězce i mimo Ukrajinu, že?" řekl například host pořadu Vladimir Kornilov podle polské televize WP

Německo může sehrát rozhodující roli v nové kapitole evropských dějin, prohlásil prezident Pavel:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.