Německu došla trpělivost. Na hranicích s Českem chce zavést stálé kontroly

Kontroly na hranicích s Německem se pravděpodobně velmi brzy zpřísní. Německo má v plánu zavést stálé kontroly na hraničních přechodech do Česka, Švýcarska a Polska. Podle portálu DW v pondělí německá vláda začala pracovat na oznámení Evropské unii, které k takovému kroku potřebuje.

Německá ministryně vnitra Nancy Faeserová má kvůli posílení kontrol jednat se zástupci sousedních států, aby radikální krok projednala. "Už nyní probíhají společné kontrolní akce české a německé policie. Kontroly budou probíhat v namátkovém režimu, tedy podobně jako my kontrolujeme hranice se Slovenskem," uvedl na sociální síti X ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Faeserová už dříve oznámila, že stacionární kontroly jsou až poslední možností, uvedl Welt.

[chooze:article;value:524017]

Stálé kontroly budou na hranicích následujících deset dní, německá vláda však má pravomoc je prodloužit. Německo v současnosti provádí stálé kontroly pouze na hranicích s Rakouskem, a to už od roku 2015. Smyslem těchto kontrol je zabránění přívalu nelegálních migrantů, kteří přicházejí do Německa prostřednictvím pašeráků lidí.

Problémy s migranty naši západní sousedé řeší už od uprchlické krize vyvolané válkou v Sýrii v roce 2015. V posledních měsících je zřejmé, že země má se zvládáním migrantů čím dál větší problémy, a proto se snaží jejich příchod regulovat. Situaci zatím řešily spíše regiony, které volaly po větším zapojení federální vlády.

Mezi opatřeními, která Německo přijímá, je i usnadnění deportací. Podle zákona, který navrhla vláda, by mělo být mnohem jednodušší odeslat neúspěšné žadatele o azyl zpět do země původu, píše AP. Německo už také před měsícem oznámilo, že bude usilovněji kontrolovat hraniční přechody s Českem a Polskem.

Vláda prodloužila kontroly na hranicích. Několik převaděčů skončilo ve vězení:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.