Německý důchodce udělal na dovolené zásadní chybu. Stála ho život

Německý důchodce Hermann W. v sobotu přejížděl ve svém autě z Botswany do oblasti Waterberg v Jihoafrické republice. Na trase měl podle deníku Bild potkat 36letého stopaře Moshabiho, kterému se rozhodl pomoci a nechal ho nastoupit do svého auta.

Muži si spolu padli do noty, a Němec měl dokonce Moshambimu dovolit, aby si vyzkoušel auto řídit. 74letý muž poté stopaře požádal, aby mu ukázal, kde se má Waterbergu ubytovat. Ten měl už ale podle webu RTL s turistou úplně jiné plány.

[chooze:article;value:543512]

Po cestě udělali krátkou zastávku u obchodu s alkoholem, během které měl stopař informovat své dva pozdější spolupachatele. Když dvojice mužů dorazila na ubytování, stopařovi kumpáni už na ně údajně čekali, píše web Sowetan Live

Všichni tři muži prý podle policie německého důchodce napadli, svázali a mučili ho do té doby, než jim řekl přístupové údaje ke své platební kartě. Vážně zraněného muže měli poté zavraždit a okrást. 

Pachatelé pak údajně naložili seniorovo tělo do auta a odvezli ho pryč. Zbavit se ho měli v nedalekém křoví, kde prý zahodili i poznávací značku kradeného auta. Právě auto bez značky ale upoutalo pozornost policejní hlídky. 

[chooze:article;value:541832]

"Zastavili je, aby si mohli auto obhlédnout. Pak si všimli krvavých skvrn na tričku a informovali policii," řekl mluvčí jihoafrické policie Malesa Ledwaba. Strážníci tělo rychle objevili, ale pachatelům se prý podařilo uprchnout.

Krátce nato je ale policisté dopadli, navíc u nich měli najít předměty, které patřily zavražděnému. "Oběť tomuto nelítostnému zločinci důvěřovala. On ji ale s přáteli mučil a brutálně zabil," uzavřel komisař provincie Limpopo Thembi Hadebe. Pachatelé nyní ve vazbě čelí trestnímu stíhání a čekají na soud. Slyšení bylo stanoveno na 4. března. 

Češku zadržela na dovolené v Tunisku policie. V pokoji ležel mrtvý manžel (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.