Německý řetězec naštval zákazníky. Omlouvá se za slogan o nacistech

Majitel řetězce supermarketů Simmel-Markt šokoval zákazníky, když se na letáku platném od 29. ledna do 3. února objevil zvláštní slogan. Na hlavní straně bylo červenobílým písmem napsáno "Za demokracii – proti nacistům".

Podle portálu N-TV chtěl pravděpodobně Peter Simmel projevit solidaritu s protesty a demonstracemi, které se v posledních týdnech konaly po celém Německu proti pravicovému extremismu. Ty byly namířené zejména proti parlamentní straně Alternativa pro Německo (AfD).

[chooze:article;value:527608]

Řada lidí to ale pochopila jinak. A Simmel měl co vysvětlovat. "Jen proto, že jste proti současné vládě, samozřejmě nejste automaticky nacisté," ujistil veřejnost podle webu Freie Presse.

Za použití termínu nacista se následně také omluvil. "Rád bych také vysvětlil, co pro mě pojem nacista znamená. Pro mě jsou to těžcí zločinci Hitlerova nacistického režimu. Lidé, kteří chtějí zpět diktaturu jako za Hitlera," vysvětlil ve svém prohlášení.

Kromě prohlášení měl Simmel dokonce poslat dopis všem svým zaměstnancům. V něm se jim omluvil za to, že museli často poslouchat urážky, nebo čelit dokonce výhružkám od zákazníků kvůli sloganu na letáku.

"Demokracie, právní stát a sociálně tržní hospodářství. To jsou základy naší německé prosperity. Musíme je bránit," je přesvědčený Simmel. Ten provozuje kolem 20 poboček supermarketu v Sasku a Durynsku. 

Češi si oblíbili nákupy v Německu. Více se dozvíte v následující reportáži (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.