Němečtí zemědělci opět obsadili hranice s Českem. Protestují tak proti vládě

[chooze:gallery;value:34371]

​Zemědělci v Německu pokračují v rozsáhlých protestech proti vládě, které zahájili v pondělí a trvat mají celý týden. V rámci nich už podruhé vyrazili také na hraniční přechody s Českem, které následně na nějakou dobu zablokovali.

"Stávkující farmáři z Německa jsou i dnes na hraničních přechodech, konkrétně na hraničním přechodu na Božím Daru a v Potůčkách. Oba přechody jsou nyní neprůjezdné. Na místě situaci monitoruje policejní hlídka," informovali v úterý krátce po sedmé hodině policisté z Karlovarského kraje. Dopravní komplikace ale byly jen dočasné.

"Krátce po půl osmé ráno jsou všechny hraniční přechody v Karlovarském kraji zcela průjezdné. Stávkující němečtí farmáři zůstávají poblíž hraničních přechodů na Božím Daru i v Potůčkách, ovšem již neblokují dopravu," upozornili po půl hodině strážci zákona.

Na hranicích s dalšími regiony probíhají úterní protesty zatím bez komplikací. "Na hranicích směrem do Německa aktuálně žádná omezení nejsou. Řidičům přesto doporučujeme, aby se před cestou informovali o aktuální dopravní situaci. Řidičům nákladních vozidel pak doporučujeme cestovat přes přechod Železná Ruda," nechal se slyšet mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. Bez dopravních problémů je podle policistů i provoz na přechodech v Plzeňském a Ústeckém kraji.

[chooze:article;value:530901]

Zemědělci s podporou některých dalších na ně navázaných profesí, jako jsou mlynáři nebo pekaři, protestují proti omezení dotací od spolkové vlády. Ta už ústy ministra vnitra označila demonstrace za přehnané. Podle zemědělců jde ale pouze o naplnění jejich demokratického práva na protest.

Ve středu by se dopravní komplikace měly týkat nejen silnic, ale i železnic. Do stávky totiž opět vyrazí i železniční odbory. Tento protest by měl trvat do pátku a podle Českých drah se dotkne například vlaků na lince Cheb –⁠ Marktredwitz, nebo linky z Prahy do Berlína, Hamburku a dalších měst.

V pondělí němečtí zemědělci zablokovali i hraniční přechod ve Vejprtech:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.