Nemocného krále Karla svírá strach: Bojí se Harryho reakce

[chooze:gallery;value:34030]

​Britský panovník Karel III. se snaží držet rodinu pevně pohromadě. Právě proto je pro něj podle expertky na královskou rodinu Ingrid Sewardové velmi těžké, že se nevídá se synem Harrym, který se od rodiny veřejně distancoval. "Rodina byla pro krále vždy důležitá. Sám měl totiž poněkud roztříštěné dětství, jeho rodiče byli totiž často velmi zaneprázdnění povinnostmi," vysvětlila podle portálu Mirror odbornice.

Sám se snaží mít se svými dětmi a pravnoučaty vřelý vztah. "Proto je pro něj velmi smutné, že se nevídá s Archiem a Lilibet. Z toho důvodu nechce ani po tom všem Harryho odříznout. Nepřeje si totiž znát děti svého syna jen z pár videohovorů," popsala podle britského listu Express Sewardová.

[chooze:article;value:559233]

Rád by vztahy se synem urovnal alespoň kvůli vnoučatům. "Chce je poznat a zapojit se do jejich životů, dokud jsou ještě dost malé na to, aby je mohl něco naučit," prozradila odbornice. Boj s nemocí ho v tom jen utvrdil. "Kvůli rakovině je to pro něj o to palčivější. Ví totiž, že tu nebude věčně," dodala, že teď záleží hlavně na princi Harrym.

Karel si však roli dědečka užívá aspoň díky dětem staršího Williama, se kterými má krásný vztah. George, Charlotte a Louise mu prý dokonce vymysleli veselou, rýmovanou přezdívku a říkají mu 'náš fantastický a entusiastický dědeček'.

Karel III. promluvil o svém zdravotním stavu. Veřejně přiznal, jak se mu daří (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.