Nemocnice v Pardubickém kraji opět zavírají dveře. Návštěvníci do nich nemohou

Za týden počet nemocných v Pardubickém kraji stoupl o pětinu. Nejvíc jich je na Chrudimsku a v těsném závěsu je Orlickoústecko. Vedení nemocnic tak přistoupilo k nezbytnému kroku. V Pardubicích, Chrudimi, Ústí nad Orlicí, Litomyšli a Svitavách se návštěvník na žádné oddělení nedostane, a to až do odvolání. Výjimky existují – jde třeba o návštěvu nezletilého pacienta, k porodu mohou otcové či blízcí. Povolené návštěvy mají pacienti s omezenou svéprávností a také ti, kteří jsou v posledním stadiu nevyléčitelné nemoci.

Pro ostatní návštěvníky platí, že by v ideálním případě měli na konkrétní oddělení nejdřív zavolat a domluvit se s ošetřujícím lékařem na dalším postupu. Ten návštěvu buď zamítne, anebo případně vymyslí vhodný termín.

[chooze:article;value:540610]

Nejde jen o bezpečí samotných pacientů, ale i zdravotnického personálu. Respirační onemocnění posílá do postele i lékaře a zdravotní sestry. Nejzávažnější situace je opět na Chrudimsku a Orlickoústecku. K omezení péče zatím nedošlo.

Nemoci se v kraji šíří hlavně mezi dětmi. U dětí do pěti let je dokonce 6 000 případů na 100 tisíc obyvatel. A s respiračními onemocněními leží v Pardubickém kraji v nemocnicích celkem 34 lidí, víc než polovina z nich v Pardubicích.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.