Nemocnice zakazují návštěvy pacientů. Přibývá nakažených covidem

Návštěvy omezily například nemocnice v Uherském Hradišti, Kroměříži, nebo od úterý také 3. interní klinika Fakultní nemocnice Olomouc. V Královéhradeckém kraji platí zákaz na interně ve Dvoře Králové nad Labem. 

Také valašskomeziříčská nemocnice je jednou z těch, která se před návštěvami uzavírá. Za svými příbuznými mohou ve středu lidé naposledy.

"Počínaje 14. prosincem budou bohužel zakázány návštěvy v nemocnici AGEL Valašské Meziříčí, a to z důvodu nárůstu hospitalizovaných i ambulantních pacientů s covidem-19 a také kvůli vysoké nemocnosti personálu," oznámila nemocnice.

[chooze:article;value:531766]

​S covidem-19 tam leží 17 seniorů. Průběh nemoci u nich není kritický. Případů covidu-19 ale přibývá v celé České republice  za minulý týden jich testy odhalily na 13,5 tisíce. Loni za stejné období jen 8 tisíc. Průběh nemoci už většinou nebývá tak vážný jako před třemi lety.

"Pacienti přijdou s tím, že je trochu škrábe v krku, že je bolí hlava nebo klouby. Takové to, že mají ztrátu čichu a chuti, to jsou velmi výjimečné stavy, u těch našich pacientů už to téměř nepozorujeme," řekl televizi Nova lékař Lubomír Nečas.

Lékaři doporučují pacientům zůstat minimálně týden doma, brát paralen nebo brufen, jíst hodně vitamínů a nezapomínat na pití tekutin. Čísla stoupají i u chřipky a respiračních onemocnění.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.