Nemocnici v Odrách hrozí zrušení interny. Lékaři údajně udělali chybu

160 let v Městské nemocnici v Odrách na Novojičínsku léčili hlavně onemocnění srdce, cév nebo problémy s krevním tlakem. Teď nemocnici hrozí v lednu příštího roku konec. Kontroloři Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) údajně odhalili pochybení lékařů.

"Vzhledem k tomu, že v rámci revizní činnosti identifikovala VZP v nemocnici Odry závažné problémy zejména v oblasti sociálních hospitalizací, nabídla nemocnici možné varianty jejího dalšího směřování," řekla mluvčí VZP Alžběta Plívová.

V kontrolovaných chorobopisech bylo údajně deset pochybení. Místo aby lékaři podle pojišťovny pacienta vyšetřili a poslali ho domů, hospitalizovali ho v nemocnici. Pochybení nemocnice odmítá. "U všech těchto pacientů, kteří tady byli předmětem revize, byla poskytnuta péče v souladu se zákonem," uvedl ředitel Městské nemocnici v Odrách Martin Šmaus.

[chooze:article;value:551605]

Interna v Odrách má 24 lůžek, což je téměř polovina všech lůžek v novojičínském regionu. "Nesouhlasím s argumenty VZP. Myslím si, že jsme schopni to rozporovat," řekl starosta Oder Libor Helis (nez.).

Pokud se nakonec nemocnice s pojišťovnou nedomluví, od ledna to budou mít lidé do nejbližší nemocnice přibližně 20 kilometrů. A tamní obyvatelé z toho radost nemají. "Je mi 90 let, já bych musela jezdit do toho Jičína, je to daleko," svěřil se jedna z pacientek nemocnice. Nemocnice v Odrách slouží 30 tisícům obyvatel Novojičínska a Opavska.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.