Nemocnou Kate veřejně podpořil i její bratr. Zveřejnil velmi dojemnou fotografii

[chooze:gallery;value:34408]

​"Za ty roky jsme společně zdolali spoustu hor. A jako rodina s tebou vyšplháme i na tuhle," napsal na instagram princeznin mladší bratr James Middleton. V příspěvku zveřejnil i jejich společnou fotografii z dětství. 

James tak svou starší sestru a budoucí královnu veřejně podpořil jen chvíli poté, co ve videovzkazu přiznala, že má rakovinu. Rodina Middletonových se prý po děsivé diagnóze semkla a snaží se Kate a Williamovi pomoci, jak jen to jde, píše deník Mirror.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený James Middleton (@jmidy)

Pro Kate jsou podle experta na královskou rodinu Duncana Larcombeho velkou oporou její rodiče Carole a Michael. "Myslím si, že Carole a Michael rodinu hodně podporují. Na rakovinu byli určitě upozorněni hned, jak se to Kate dozvěděla, a od té doby hrají v podpoře rodiny důležitou roli," řekl.

Podle něj se Middletonovi soustředí na svá vnoučata – desetiletého George, osmiletou Charlotte a pětiletého Louise. "Semkli se kolem ní a hlavně kolem dětí. Carole a Michael na ně v podstatě hodili bezpečnou přikrývku a chrání je. V této době je to pro Kate nesmírně důležité, aby o ně někdo pečoval," vysvětlil.

[chooze:article;value:547853]

Princezna se svou diagnózou šokovala svět v pátek, když na sociální síti zveřejnila videovzkaz. V něm přiznala, že velkou oporou je pro ni v těžkých časech její manžel princ William, který pro ni znamená "velký zdroj jistoty a útěchy".

To, že má Kate rakovinu, zjistili lékaři poté, co v lednu podstoupila plánovanou operaci břicha. Princezna to ale světu řekla až téměř po čtvrtroce. "Doufám, že pochopíte, že jako rodina teď potřebujeme čas, prostor a soukromí, abych mohla dokončit léčbu. Moje práce mi vždy přinášela hluboký pocit radosti a těším se, až se vrátím. Zatím se ale musím soustředit na své uzdravení," uvedla ve videu.

[chooze:article;value:547952]

Jak připomíná portál BBC News, lékaři Kate okamžitě doporučil podstoupit preventivní chemoterapii a princezna nyní prochází její počáteční fází. "Můj lékařský tým mi doporučil okamžitě podstoupit preventivní chemoterapie. Nyní procházím počáteční fází léčby," svěřila se.

Kensingtonský palác žádné podrobnější informace o tom, s jakým typem rakoviny se Kate léčí, nezveřejnil. Je ale přesvědčen o tom, že se princezna zcela uzdraví.

Má veřejnost znát zdravotní stav královské rodiny? Standardem by to být nemělo, říká Kubáček:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.