Nemocný král Karel III. má utrum. Musel skoncovat se svým zlozvykem

[chooze:gallery;value:31090]

​O panovníkovi Británie bylo známo, že pravidelně vynechával obědy. Právě tak se snažil do svých už tak povinnostmi nabitých dnů vložit nějaký ten čas navíc pro další práci. Přestože byl na tento zlozvyk zvyklý prakticky po většinu svého života, nyní je mu zřejmě konec, píše portál Mirror.

A může za to královna Camilla. Ta se bedlivě stará o blaho svého chotě, který se léčí s rakovinou. Právě ona se měla zasadit o to, aby Karel III. skoncoval s tímto návykem.

[chooze:article;value:548913]

"Po desetiletích vynechávání poledních jídel, aby si do svých rušných dnů vtěsnal více práce, mi bylo řečeno, že král Karel III. nyní obědvá," citoval portál Express expertku na královskou rodinu Sally Bedell Smithovou.

Pracovníci paláce přitom vždy museli umět zajistit, aby král měl dostatek energie a i bez oběda zvládl náročné dny. "Král neobědvá, takže první lekcí, kterou jsem se naučil, když jsem s ním byl na cestě, bylo dát si velkou snídani nebo si vzít s sebou pár svačinek," popsal už dříve Karlův bývalý tiskový tajemník Julian Payne.

Jen před pár dny se přitom panovník objevil poprvé oficiálně na veřejnosti od doby, kdy mu lékaři diagnostikovali rakovinu. Zúčastnil se velikonoční královské bohoslužby na hradě Windsor. S Camillou rozdávali úsměvy na všechny strany a neopomněl ani své příznivce.

"Jeho rozhodnutí udělat si po velikonoční bohoslužbě překvapivou pětiminutovou procházku a potřást si rukou s lidmi před kaplí, bylo podle zdrojů z Buckinghamského paláce významným krokem. Ten signalizoval velmi pozitivní vyhlídky," uzavřela Bedell Smithová.

Karel III. vystoupil s důležitým projevem. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.