Nemocný Ondrášek potřebuje speciální rehabilitace. Pomáhá mu Patron dětí

Malý krůček po krůčku. Tak by se dal popsat boj, který denně svádí Ondrášek s dětskou mozkovou obrnou. "Malý je mentálně v pořádku, ale jeho tělíčko ho neposlouchá, protože má postižené všechny čtyři končetiny, takže se s ním musí hodně cvičit," říká maminka Ondráška Tereza Čarná.

Jenže časté cvičení pod dohledem odborníků je pro maminku velmi finančně náročné. Přesto se nevzdává, žene ji dopředu to, že Ondrášek díky speciálním rehabilitacím jednou může začít chodit a žít běžný život jako my ostatní. "Je velmi důležité, aby měl pravidelné rehabilitace, aby se vlastně ty svaly dokázaly dobře uvolnit, aby tam mohly být pokroky," uvedl fyzioterapeut.

[chooze:article;value:551489]

​"Český zdravotní systém bohužel nezahrnuje neurorehabilitace mezi hrazené výkony, proto je musí rodiče financovat z vlastních zdrojů," sdělila Simona Pagáčová, manažerka brněnské kliniky Astra.

Právě proto rodině pomáhá projekt Patron dětí, na jeho stránkách běží sbírka, která může Ondráškovi kompletně změnit život. "Pro Ondráška je ta sbírka jednou z mála šancí, jak docílit toho, aby se třeba někdy postavil na nohy. Je to obrovská šance, jak tomu dítěti zlepšit život, ať už to je Ondrášek, anebo jakékoli jiné dítě," upřesnila manažerka sítě klíčových Patronů Kateřina Malatincová.

Zdravotní problémy trápí mnoho další dětí. I těm společně můžeme změnit život. Pokud i vy chcete pomoci děti, tak více informací o tom, jak na to se dozvíte na internetových stránkách www.patrondeti.cz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.