"Neomluvitelné, co provedl." Výstřel Míše změnil život, instruktora už nechce vidět

"Byl to takový můj sen. Líbilo se mi poslání policisty, jak má pomáhat a chránit," vysvětlovala reportérce TV Markíza Míša, proč se rozhodla studovat na policejní akademii.

Celý incident ze začátku března si dobře pamatuje. Ráno byla na střelnici, během dne udělala zápočet a potom se všechno pokazilo. Jejímu instruktorovi ze střeleckého kroužku měla omylem vypálit zbraň. Kulka zasáhla Míšinu plíci a poškodila i obratel.

Dívka byla po incidentu téměř celou dobu při vědomí. Až před nemocnicí náhle zkolabovala. "Vzpomínám si, že tam mě probrali asi po dvou dnech, a pamatuji si, že jsem ležela na posteli a nemohla jsem pohnout nohama. Že jsem byla jen v bolestech a nemohla jsem se hýbat," prozradila.

Bolelo ji prý snad všechno. "Záda, břicho, nohy jsem necítila. Vlastně jediné, co jsem mohla, bylo hýbat rukama a i ty jsem měla tak oteklé, slabounké," popsala.

[chooze:article;value:494179]

​"Nepřeji to nikomu na světě, ani největšímu nepříteli. Jen to slovo, když vám řeknou ARO, tak ledacos se vám honí hlavou. Hned jsem věděla, že to asi není dobré," zavzpomínala na těžký okamžik matka postřelené kadetky. "Mně nezbylo nic jiného než fungovat, někdo musel zůstat při rozumu. Já jsem nemohl zkolabovat," reagoval otec.

Míša za nešťastným výstřelem viděla nedbalost. "Všechno je špatně kvůli lajdáctví někoho. Myslíte si, co se vám může na policejní akademii stát? Kde může být vlastně bezpečněji?" ptala se dívka.

Instruktor Vladimir Š., z jehož zbraně se střílelo, mladé kadetce mezitím napsal dopis a nabídl jí i svou pomoc. Míša však přiznala, že se od incidentu nesetkali a vidět tohoto muže ani nechce. "Co by mi chtěl říct, pro mě nemá žádný význam," oznámila v přesvědčení, že spáchal neomluvitelnou chybu.

Míša navzdory těžkým následkům chce nyní zabojovat a udělat vše pro to, aby mohla mít co nejkvalitnější život. Nevzdala se ani naděje, že by opět mohla chodit. Všem lidem, kteří přispěli na její léčbu a rehabilitace, od srdce děkovala.

Vladimir Š. nyní čelí trestnímu stíhání pro ublížení na zdraví. Jako civilní instruktor měl zakázáno studenty učit střílet, přesto vedl střelecký kroužek, uvedly už dříve tvnoviny.sk.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.