Neplánovaně si prodloužili dovolenou. Kvůli poruše neodletělo z Řecka letadlo s Čechy

"Dovolená nám měla včerejším dnem skončit, měli jsme se vrátit do Ostravy letem Smartwings, bohužel stroj včera přistál, měl opět poruchu, takže včera nám bylo řečeno, že přespíme v hotelu. Žádné kompenzace jsme nedostali," sdělil TN.cz rozzuřený cestující Jan.

Letadlo mělo původně odletět v pátek odpoledne. Vzhledem k tomu, že přes noc se letiště zavírá, musela společnost řešit, kde stráví cestující noc. "Byl zajištěn pobyt v hotelu se zaplacenou večeří a snídaní," uvedla mluvčí společnosti Smartwings Vladimíra Dufková.

"Šlo o technickou závadu na letadle smluvního partnera," dodala Dufková a omluvila se cestujícím za komplikace. Letadlo tedy měly aerolinky pronajaté od chorvatské společnosti.

[chooze:article;value:511401]

O jakou závadu přesně šlo, firma nesdělila. Nemělo by ale jít o stejné problémy jako například při letu z Kréty v půlce června. Tehdy se kvůli problémům s přetlakem v kabině musel let vrátit zpátky a nouzově přistát.

"Pro cestující jsme poslali náhradní letadlo, které odlétá ve 14 hodin našeho času," doplnila mluvčí Smartwings. To potvrdil i pan Jan, který v sobotu po poledni už byl v autobuse na cestě k letadlu.

Muž za letu otevřel nouzový východ. Několik lidí skončilo v nemocnici (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.