Nepřetržitá dětská pohotovost ze Zlínského kraje zanedlouho zmizí

V pracovní dny jen do dvaadvaceti hodin, během víkendů a svátků od osmi ráno do dvaceti. Tak vypadá nový režim dětské pohotovosti ve zlínské krajské nemocnici. Důvodů zrušení nepřetržité služby je prý několik.

"Je to docela náročné, my jsme už unaveni, nemocnost je obrovská," komentuje záležitost Eva Kalabusová, předsedkyně Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost ve Zlínském kraji.

[chooze:article;value:498156]

​Dětských pediatrů je na východě Moravy akutní nedostatek. Pohotovostní službu drží navíc kromě denní praxe. "Je tam je více než třetina lékařů v důchodovém věku a jakmile dosáhnou věku kolem sedmdesáti let, tak už skutečně nechtějí sloužit pohotovosti," popisuje situaci v kraji praktický lékař Lubomír Nečas.

Dětská pohotovost se v Krajské nemocnici Tomáše Bati přestěhuje do budovy dětského oddělení a mimo otevírací dobu pohotovosti tamní lékaři pomůžou s akutními případy. "Já jsem jedním z těchto lékařů, té práce výrazně přibude," říká pediatr Nečas.

Nejbližší dětská pohotovost tak bude až v šedesát kilometrů vzdálené Olomouci, nebo v ještě o čtyřicet kilometrů vzdálenějším Brně.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.