Nerudová v politice nekončí. Chtěla by kandidovat do europarlamentu, ale neví za koho

V rámci letního speciálu moderátorka Bára Divišová ukazuje ženy v politice v jiném světle. S Danuší Nerudovou tak šly do lesa na houby. "Mám za chalupou úplně skvělý les, kam chodím odpočívat. Teď 14 dní pršelo, tak začínají růst houby. Mám i vlastní místa, kam chodím, ale jako správný houbař je nikomu neukážu. Zpracovávám je na spoustu způsobů od kulajdy přes smaženici až po vyškvařené houby na sádle," zmínila.

Po neúspěšné kandidatuře na Pražský hrad se spekulovalo o tom, že Nerudová bude zakládat novou politickou stranu. "V tuto chvíli není prostor pro zakládání nové politické strany, protože by to znamenalo další tříštění sil, ale situace se určitě může změnit. Není to idea, která by byla dána úplně k ledu, jen na to nyní není prostor," prozradila Nerudová.

[chooze:article;value:507368]

​V příštím roce budou volby do Evropského parlamentu, o kterých Nerudová vážně uvažuje. "Nezastírám, že hovořím se stranami o tom, zda kandidovat, nebo nekandidovat. Uvidíme, jak se to vyvine. Hovořím s TOP 09, se STAN, ale i s Piráty a KDU-ČSL," řekla s tím, že o tom, ke které straně by se přiklonila, rozhoduje několik faktorů. 

"Kdybych se rozhodla kandidovat, byla bych jako nezávislá kandidátka na něčí kandidátce. Samozřejmě hlavním vodítkem je to, jakým způsobem se shodujeme na tématech, která jsem prosazovala v prezidentské kampani," podotkla.

[chooze:article;value:505775]

​Nejdůležitější jsou pro ni při výběru strany shodné hodnoty. "Zvedla jsem vlnu mladých lidí v prezidentské kampani, zvedla jsem jejich zájem o politiku a vlnu chuti se angažovat. Nerada bych zklamala ty, kteří mě volili. Takže mně bytostně záleží na tom, aby tam bylo souznění s tématy a reprezentace stejných hodnot, které mám a které jsem prosazovala v prezidentské kampani," uzavřela ekonomka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.