Neštěstí v Harrachově: Lyžařku (18) srazila rolba, řidiče vyšetřuje policie

"Včera jsme přijali po 20. hodině oznámení o střetu rolby s 18letou ženou, ke kterému mělo dojít poblíž vleku u koupaliště v Harrachově. Máme informaci o tom, že v důsledku střetu je mladá žena hospitalizovaná v nemocničním zařízení," potvrdila TN.cz informaci o nehodě krajská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Podle agentury Aktu.cz se událost stala tak, že lyžařka se svým kamarádem seděla na místě, kde byly stoly a rolbař do nich nacouval. Jak sám šofér přiznal, předtím popíjel alkohol. "Měli jsme poruchu na vleku. Ve sněhu a v mrazu jsme si dali trochu něco na zahřátí. Potom byly nějaké oslavy," sdělil agentuře Aktu.cz.

Mladé dvojice u stolků si dle svých slov nevšiml. "Když jsem přicházel, tak tam nebyli. V momentě, kdy jsem couval, jsem je neviděl, protože byli pod zorným úhlem. Byli vespodu," vysvětloval.

Po incidentu měl muž nadýchat 1,8 promile alkoholu. Policie tuto informaci ale odmítla blíže komentovat.

[chooze:article;value:474542]

​"Případ je na začátku. Alkohol u řidiče rolby v tuto chvíli nemohu potvrdit, ani vyvrátit. Mohu říci pouze to, že případ prověřujeme pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti," uvedla Baláková.

Mladá žena skončila na traumatologii v liberecké nemocnici. "Utrpěla středně těžké poranění, byla při vědomí," řekl mluvčí záchranářů Michael Georgiev. "Moje dcera je toho času na JIP," sdělil otec dívky. Dodal, že má zlomené žebro, pohmožděné rameno a poškozenou plíci.

Oživení sezóny v horských střediscích v sobotu komplikovalo zejména počasí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.