Moderní bydlení

Nestoudnost. Zatkli ženu, která údajně vydírala Elvisovu rodinu a chtěla miliony

Třiapadesátiletá Lisa Jeanine Findleyová vystupovala pod šesti různými jmény a tři z nich použila jako zástupkyně neexistující společnosti poskytující soukromé půjčky. Podle obžaloby nepravdivě tvrdila, že si u ní Presleyho dcera Lisa Marie půjčila 3,8 milionu dolarů (přes 87 milionů Kč) a do zástavy dala Graceland. Úvěr prý do své loňské smrti nesplatila, popsalo případ americké ministerstvo spravedlnosti.

Findleyová požadovala po rodině finanční vyrovnání a když se ho nedočkala, podala falešnou žalobu na dlužníka a zveřejnila v novinách inzerát o chystané dražbě Gracelandu s vylhaným tvrzením, že propadl v exekuci. Termín dražby stanovila na květem s tím, že ho získá ten, kdo nabídne nejvyšší částku.

[chooze:article;value:521040]

​Chystaný prodej jedné z nejslavnějších nemovitostí v zemi a kulturní památky vyvolal podle agentury AP poprask po celém světě. Graceland v Memphisu koupil Elvis v roce 1957 a žil v něm až do svém smrti o dvacet let později. Je tam také pohřben. Počátkem 80. let ho rodina otevřela pro veřejnost jako Elvisovu památku a ročně tam zavítá přes 600 tisíc návštěvníků.

Po smrti Lisy Marie Presleyové zdědila Graceland její dcera a zpěvákova vnučka herečka Riley Keoughová. Její právníci podali proti chystanému prodeji žalobu s tím, že jde o podvod a soudce domnělou exekuci zastavil.

Ukázalo se, že fiktivní úvěrová společnost Findleyové předložila smlouvu o půjčce, kde je podpis Lisy Marie Presleyové zfalšován. Stejně jako notářské ověření. Notářka uvedená v dokumentu soudu odpřisáhla, že se s Lisou Marií v životě nesetkala, natož aby pro ni vypracovala či ověřovala nějaké listiny.

[chooze:article;value:487372]

​Když se vše provalilo, Findleyová začala tvrdit, že s případem nemá nic společného, a že její identitu zneužili podvodníci z Nigérie.

Prokurátoři označili její pokus o okradení rodiny Presleyových za nestoudný. Za podvod jí hrozí 20 let vězení plus dva roky za krádež identity s přitěžujícími okolnostmi.

Zemřela Lisa Marie Presleyová. Elvisově dceři se zastavilo srdce (1/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.