Neúspěch Nerudové zastavil ofenzivu z východu. Moravané i tak vládnou Česku

Ofenzíva z jihovýchodu se zastavila. Chvíli to vypadalo, že Moravané dokážou obsadit nejvyšší politické funkce v tomto státě, ale křeslo prezidenta jim nakonec uniklo. Ještě v pátek zůstávala naděje, že Brno získá další skalp a hlavou státu se stane jeho věrná rodačka.

Teď už Morava nepije na vítězství, ale na žal. Kdo sázel na brněnskou patriotku v čele státu, ten si může na ráno nachystat banán a dvě kostky cukru – poslední rada od Danuše Nerudové.

"Já když mám kocovinu, což, když člověk dělá kampaň, se moc nestává, tak mi vždycky pomohlo si vzít banán a dvě kostky cukru," svěřila se neúspěšná uchazečka o Hrad.

[chooze:article;value:484522]

Je až s podivem kolik vysokých funkcí ve státě dokázali Moravané za poslední roky dobýt. V Brně se narodil premiér Petr Fiala (ODS), ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS), ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) a žije tam možná i budoucí ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL).

Svého tajného koně mají Brňané i ve vedení senátu. Miloš Vystrčil (ODS) v moravské metropoli vystudoval. Moravské kořeny mají také ministři Marian Jurečka (KDU-ČSL) a Mikuláš Bek (STAN) nebo náčelník generálního štábu Karel Řehka.

Brno má na svém území také Ústavní a Nejvyšší soud nebo nejvyšší státní zastupitelství. Jen Hrad zatím expanzi z východu odolává. Posledními prezidenty, kteří se mohli pyšnit moravskou krví, byli Ludvík Svoboda a 20 let před ním Klement Gottwald.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.