Nevidomý neutonul v řece náhodou. Někdo ho tam strčil, tvrdí policie

Středočeští policisté obvinili 37letého muže z vraždy nevidomého padesátníka. Obviněný ho měl letos na jaře zákeřně strčit do vody s vědomím, že se nemůže bránit. Důvod, proč jej měl do řeky Jizery shodit, zůstává ale zatím záhadou. "Nevíme, z jakých pohnutek to měl ten obviněný udělat," řekla TN.cz mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Padesátiletý muž z Mladoboleslavska zemřel nejspíše 11. března, kdy jej lidé naposledy viděli právě v blízkosti řeky Jizery v Mladé Boleslavi. O pár dní později jej už mrtvého našli v korytě řeky v nedaleké obci Vinec.

[chooze:article;value:505784]

Obviněnému muži teď v případě odsouzení hrozí 10 až 18 let za mřížemi. Na soud si ale nejspíš počká ve vazbě, kterou na něj soudce uvalil z obavy, aby se neskrýval a trestnou činnost neopakoval.

"V souvislosti s případem kriminalisté prověřují možnou ztrátu mobilního telefonu obviněného mezi 11. a 12. březnem 2023 poblíž zámku Neuberk. Mobilní telefon dle sdělení obviněného našel muž, který jej po jeho nalezení kontaktoval a telefon mu vrátil. Kriminalisté proto žádají možné svědky, zejména pak samotného nálezce telefonu, aby kontaktovali policisty na lince 158," dodala k vyšetřování Suchánková.

Koupání v závadné vodě může být nebezpečné. Hygienici kontrolují její kvalitu: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.