Nevyléčitelně nemocný herec Nemec měl jedno velké přání. To se mu teď splnilo

[chooze:gallery;value:31954]

​Jsou to necelé dva týdny, co se vážně nemocný slovenský herec Marcel Nemec (52) plánoval vlastní pohřeb. V jeho těle totiž lékaři objevili nádor, který se nedá operovat. Oblíbenému komikovi dokonce předpovídají jen několik měsíců života, napsal web topky.sk.

Na sociální síti tehdy Nemec upřesnil, jak by poslední rozloučení mělo vypadat. "Chci hodně barevných květin a usměvavé lidi v pestrobarevném oblečení. Odchod nevnímám jako konec, ale jako začátek něčeho nového. Zároveň to vnímám i jako oslavu svého krásného a láskou naplněného života, který jsem prožil v této dimenzi s úsměvem, obklopený lidmi, s nimiž se milujeme (a že jich není málo)," dodal.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marcel Nemec (@nemecmarcel)

A měl obrovské přání. "Zahrát si v divadle, alespoň jedno představení a zažít magii divadla, to nebeské spojení s diváky, tu neopakovatelnou atmosféru, to lechtání v podbřišku, tu krásnou trému a zaslouženou děkovačku. Ať se tak stane. Amen," napsal tehdy herec.

To se mu v pátek splnilo. "Hrálo se mi skvěle. Naplno jsem si to užíval," řekl pro Topky.sk sám Nemec. "Děkuji divadlu, že mi to umožnilo. V hledišti seděl můj alternant, který byl připravený za mě zaskočit. Ale když už mě jednou pustíte na jeviště, nedostanete mě z něj," přiznal oblíbený komik.

[chooze:article;value:531145]

​Ještě před vystoupením si odskočil ke své lékařce. "Ona je můj anděl, v den představení mi naordinovala nějakou infuzi, nějakou mňamku," dodal Marcel Nemec.

Další dvě představení má naplánovaná na příští týden. "Marcel Nemec to dal jako mistr. Vám, milí diváci, děkujeme za vaši podporu, sílu a energii, kterou jste mu vy, jeho milované publikum, dali. A byla to síla. S Mackem se uvidíme opět příští týden na představeních Made in Slovensko a Navždy nebo Nikdy," uvedlo divadlo La Komika na facebooku.

Zemřela Jana Hlaváčová (†85). Kvůli vážné nemoci žila roky v ústraní (14/1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.