Nezdržel se ani na čaj. Hodinu po korunovaci už Harry seděl v letadle

Princ Harry se i přes počáteční pochybnosti nakonec korunovace svého otce Karla III. zúčastnil. Na ceremoniálu, který sledovaly miliony lidí po celém světě, se ale od členů své rodiny držel spíše v ústraní. Pořadatelé velkolepé korunovace jej ve Westminsterském opatství posadili až do třetí řady, za čestná místa určená pro další členy královské rodiny.

Oděný v jednoduchém černém fraku ozdobeném medailemi nijak nevyčníval mezi dalšími hosty, což jen upozornilo na jeho oddělení od královského života. Bylo to navíc poprvé, co se objevil v blízkosti královské rodiny od chvíle, co vyšla jeho autobiografie Náhradník, kterou si v očích rodiny rozhodně nepolepšil a kvůli které panovala řada pochybností, jestli se vůbec korunovace bude účastnit.

Nakonec však Harry přece jen přijel, i když jen na malou chvíli. Jak spočítal portál Daily Mail, Harry v Londýně strávil jen 28 hodin a 42 minut. Hned jak korunovace skončila, rychle Westminsterské opatství opustil.

[chooze:article;value:503233]

Z kostela odešel ještě dřív, než si mohli nově korunovaný Karel III. i královna Camilla nechat zhotovit oficiální portréty. V doprovodu přidělené policejní eskorty zamířil rovnou na letiště v Heathrow. Odtud letěla přímá linka rovnou do Los Angeles v USA, kde Harry žije s manželkou Meghan a jejich dvěma dětmi.

Spěch, s jakým za sebou nechal významný ceremoniál, neušel řadě příznivců monarchie, kteří mu vyčítali, že se nepřipojil ke své rodině a místo toho se s nimi jen velmi rychle rozloučil. A to i přesto, že se královských povinností i titulů vzdal a oficiálně se tak dalších událostí po korunovaci účastnit nemusel.

Harry však pro svůj úprk z Westminsterského opatství měl svůj důvod. Spěchal totiž zpátky domů do Kalifornie, aby stihl narozeniny svého syna, píše portál The Sun. Archiemu byly v sobotu čtyři roky, jeho narozeniny se však kryly s korunovací. I tak se Harry rozhodl upřednostnit svou novou rodinu v Americe před tou starou v Británii, aby mohl strávit neděli s Archiem. Vzhledem k délce cesty a časovému posunu mu zřejmě stihl dát akorát pusu na dobrou noc.

​Harry na korunovaci překvapil řečí těla. Odhalili také, co říkal ostatním:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.