Neznámý muž vykradl nemocnici, pak napadl sanitáře. Policie po něm pátrá

Kamery zachytily muže, jak prochází nemocnicí v Hradci Králové a čeká na příležitost. O chvíli později už si nesl batoh, který ukradl pacientovi na lůžkovém oddělení. Pod mikinou pak skryl to, co pobral na interně – notebooky, kameru a další věci celkem za více než 50 tisíc.

Pachatel ale nepočítal s tím, že je pracoviště zabezpečené. "Alarm zaregistroval sanitář, při kontrole našel na oddělení pachatele," dodává mluvčí nemocnice Jan Špelda.

V místě, kde sanitář zloděje přistihl, kamery nejsou. Podle jeho výpovědi na něj pachatel vytáhl nůž a při potyčce ho lehce pořezal. "Při šarvátce došlo k lehkému zranění sanitáře na ruce. Muž pak utekl a batoh s lupem zahodil v areálu nemocnice," doplnil Špelda.

[chooze:article;value:517498]

Podle policie mu za přečin krádeže, nedovolené opatření platebního prostředku a nebezpečné vyhrožování hrozí až tři roky vězení. Kriminalisté věří, že někdo pachatele na záznamech pozná a ozve se na linku 158.

Až 10letý trest pak hrozí zlodějům, kteří v královéhradecké nemocnici v dubnu 2019 ukradli přístroje na vyšetření plicních nádorů za pět milionů korun. Zloděje se doposud vypátrat nepodařilo a kriminalisté jsou přesvědčeni, že přístroje kradli na zakázku ze zahraničí. Pro laika jsou totiž prakticky nevyužitelné, a navíc je nutné je každý půlrok odborně kalibrovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.