Neznáte ho? Ve Švédsku našli znetvořené tělo, zavražděný muž mohl být Slovák

Jak podotkla slovenská policie, případ je jako vystřižený ze severské kriminálky. Švédská policie našla ostatky muže na jihozápadě země v obci Boras na podzim roku 2021. Případ vyšetřuje jako vraždu, doposud však nezná totožnost oběti.

Její původ ale může být slovenský. "Švédská policie nás požádala o zveřejnění žádosti o pomoc při identifikaci těla, které bylo nalezené 9. 10. 2021 (smrt mohla nastat už od 20. 9. 2021). Důležité části těla (hlava, ruce) chybí," uvedla slovenská policie.

Zveřejnila také identikit muže, který na žádost švédské policie zpracovala soukromá firma na základě DNA. Z něj také určila, z jaké části světa oběť pocházela. Pravděpodobně se jednalo o severní Evropu, muž ale mohl být také ze severovýchodní Evropy.

Mrazivé okolnosti případu

Ostatky muže našel kolemjdoucí v malé přírodní rezervaci Pickesjön. Byly ve stavu, kdy nejprve nebylo ani jisté, zda se jedná o části lidského těla. "Mnohé nasvědčuje tomu, že se jedná o lidské ostatky, nemůžeme to ale s jistotou potvrdit," řekl tehdy švédskému deníku Göteborgs-Posten policejní mluvčí Peter Adlersson.

[chooze:article;value:424058]

Dva týdny po nálezu zpravodajský web televize SVT informoval, že policie potvrdila, že ostatky byly lidské a patřily pravděpodobně muži. Zároveň uvedl, že kriminalisté našli i další části. Případ už od samotného začátku vyšetřovali jako vraždu.

Ta se zřejmě odehrála na začátku podzimu, tedy nedlouho předtím, než byly ostatky objeveny. "Domníváme se, že se to stalo spíše po konci léta než před jeho začátkem," řekl vyšetřovatel z oddělení pro závažné zločiny Mats Axelsson.

Podobně otřesný případ vyšetřují i plzeňští kriminalisté, kteří v Berounce našli tělo bez hlavy a genitálií:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.