Nic na mě nezkoušej. Kate dala Camille jasně najevo, kde je její místo

[chooze:gallery;value:33833]

​Král Karel III.v neděli vedl bohoslužbu za padlé vojáky. Vzdát hold padlým hrdinům přišli také členové vlády, opozice a další představitelé královské rodiny. Vévodkyně Kate a královna Camilla celou pietní akci pozorovaly z balkónu, píše BBC.

Obě se zahalily do černé a svůj oděv ozdobily vlčími máky. Podle expertky na řeč těla Judi Jamesové působily ženy dojmem "silného týmu", když spolu stály a sledovaly, jak se jejich manželé účastní obřadu níže. Viditelně se podle ní prezentovaly jako rovnocenné, řekla pro deník Mirror.

Jamesová si ale všimla také jednoho momentu na konci obřadu, kdy vévodkyně Kate, která je "pouze" princeznou, musela královně Camille připomenout královskou hierarchii. Bylo to ve chvíli, kdy se obě ženy vracely z balkónu zpět dovnitř budovy.

[chooze:article;value:528612]

​"Camilla otočila hlavu směrem dovnitř, ale zdálo se, že potřebuje, aby jí Kate řekla "až po vás". Camilla na ni poté vrhla široký a vřelý úsměv," popsala Jamesová s tím, že obě ženy následně po tomto gestu elegantně vešly dovnitř budovy.

Britská média si také všimla toho, že Kate svůj oděv ozdobila ne jedním vlčím mákem, ale hned třemi. Vévodkyně je tak má nosit proto, aby vzdala hold ztraceným členům rodiny. Její prababička totiž měla tři bratry, kteří padli v první světové válce. Za každého tak má nosit jeden vlčí mák. Buckinghamský palác ale tuto teorii nikdy nepotvrdil.

Vévodkyně a královna spolu sledovaly pietní akci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.